Humanitarna promocija kalendara ŽELIMO VJEŽBATI VID za 2019. godinu

Humanitarna promocija kalendara ŽELIMO VJEŽBATI VID za 2019. godinu

Rijeka, 28. prosinca 2019.

Udruga „…i djeci s ljubavlju“ , danas je u vijećnici Grada Rijeke promovirala 13. po redu humanitarni kalendar za 2019. godinu, pod nazivom ŽELIMO VJEŽBATI VID. Humanitarni kalendar ŽELIMO VJEŽBATI VID jedna je u nizu aktivnosti udruge koja ima za svrhu osvijestiti javnost o važnosti vida.

Na fotografijama 13. po redu kalendara za 2019. godinu ŽELIMO VJEŽBATI VID nalaze se promotori videći i slijepi sportaši koji su se odazvali i podržali nacionalni projekt iz Osijeka, Pule, Splita i Rijeke: nogometaši NK Rijeke, Sportski klub slijepih - članovi udruge slijepih PGŽ, Biciklistički klub slijepih "Tandem“-članovi Udruge slijepih Istarske županije 22.2 1951., Studio "Prime" Osijek, Odbojkaški klub Split, Jedriličarski klub "Split" te malonogometne riječke ekipe koje su sudjelovale i natjecale se prilikom održavanja prvog dobrotvornog turnira "..I djeci s ljubavlju "na Čavlima 11.11, 2018.; veterani HNK Rijeka, riječki odvjetnici, riječki liječnici, ekipa predstavnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, ekipa malonogometaša „3. maja“, ekipa „Metisa“, ekipa ženskog nogometnog kluba "Rijeka", ekipa veterana NK Borac Bakar i ekipa udruge „...i djeci s ljubavlju“.

Fotografiranje za kalendar je odrađeno sponzorski od strane službenog fotografa Udruge foto Revije iz Rijeke kao i opis projekta koji je preveden na engleskom od strane AnneMarije Uroda iz Rijeke a započelo je u srpnju na lokacijama Split, Osijek, Pula i Rijeka Kalendar će se prodavati po cijeni od 50,00 kn te ga se može naručiti putem web stranice www.djecisljubavlju.hr ili na info tel. Udruge 097 611 6400.

Godine 2017. udruga „...i djeci s ljubavlju“ pokrenula je nacionalni projekt ŽELIMO VJEŽBATI VID, čiji je konačan cilj senzibilizacija javnosti na poteškoće djece s oštećenjima vida i slabovidne djece. Uz senzibilizaciju, paralelno se stvaraju mogućnosti za opremanje budućeg Centra za rehabilitaciju djece s navedenim poteškoćama.

Udruga "i djeci s ljubavlju" prepoznala je problem slabovidnosti i velike važnosti prevencije koja u konačnici rasterećuje zdravstveni sustav. Rano liječenje ambliopije je među najisplativijim postupcima u zdravstvenoj zaštiti. U RH se vrlo malo zna o ovom problemu. Djeca i građani općenito nisu upoznati sa mogućnošću prevencije slabovidnosti.

U sklopu nacionalnog projekta „Želimo vježbati vid" više je aktivnosti, a namijenjene su prvenstveno djeci predškolske i školske dobi, njihovim roditeljima, profesorima i građanima općenito.

Projekt je predstavljen do danas predstavnicima Grada Splita, Osijeka ,Koprivnice , Rijeke te van granica Hrvatske ; u Italiji -Internacionalnoj agenciji za prevenciji vida Onlus u Rimu i na konvenciji Health Benefit u Beču.Udruga je u 2018. godini prešla 7600 km promovirajući nacionalni projekt.

Nacionalni projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj i mlade i socijalnu politiku, PGŽ-a, Grada Rijeke, te je podršku projektu dalo Ministarstvo zdravstva, KBC Rijeka, NZZJZ Rijeka i Hrvatska Gospodarska komora Hrvatske te mnogobrojne udruge

Udruga ".. i djeci s ljubavlju "je nositelj nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid" registriranog pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo s pravom prvenstva 17/06/2016.s važenjem do 17.06 2026.

Udruga "...i djeci s ljubavlju "odobrava objavljivanje fotografija s promocije kalendara na službenim web stranicama institucija i društvenim mrežama.

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da sve fotografije promotora Hrvatskih klubova i malonogometnih ekipa koje se nisu našle u kalendaru možete od danas pronaći na našim službenim stranicama i društvenim mrežama.

www.djecisljubavlju.hr #zelimovjezbativid

U slučaju objave fotografija navesti izvor: foto Revija Rijeka, službeni fotograf Udruge

Za svako drugo javno objavljivanje u medijima potrebno je tražiti suglasnost na: idjecisljubavlju@gmail.com