Svečano predstavljanje nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid" Rijeka

Svečano predstavljanje nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid" Rijeka

Poziv na svečano predstavljanje nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid“ Rijeka, gradska vijećnica grada Rijeke, Korzo 16 srijeda, 18. rujna 2019. 12:00 - 13:00 sati

svim prijateljima i suradnicima iz područja oftalmologije, pedijatrije, defektologije i rehabilitacije te svim našim podržavateljima iz relevantnih tijela i institucija, s velikom radošću upućujemo poziv da svojim sudjelovanjem i dolaskom uveličaju predstavljanje noviteta u okviru nacionalnog projekta "Želimo vježbati vid", za slabovidnu i djecu s oštećenjima vida.

Naime, projekt je, uz pomoć svih vas, stasao do faze da je potpuno prepoznat i prihvaćen na podržavajućim razinama te je spreman za pojačano predstavljanje i stručnoj, ali i ostaloj zainteresiranoj javnosti te medijima.

Stoga bi nam veliko zadovoljstvo bilo da nam se pridružite, ukoliko je moguće, na ovome, za nas, važnom događanju, u terminu navedenom u naslovu poziva.

Naime, unutar projekta razvila se i inicijativa "Otvori oči" na koju smo posebno ponosni, a koja za cilj ima prikazivanje istoimenog edukativnog animiranog filma, po uzoru na susjednu Italiju, te utvrđivanje točnog broja djece na području, za početak, Primorsko - goranske županije, kako bi se približili još jedan korak prema otvaranju stručnog kabineta za vježbanje vida.

U okviru ovog predstavljanja donosimo i presjek dosadašnjih te najavu budućih aktivnosti koje se planiraju odraditi diljem Hrvatske u ime cjelokupnog projekta „Želimo vježbati vid“. Prezentacija u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke namijenjena je svim predstavnicima relevantnih institucija, predstavnicima Primorsko - goranske županije i Grada Rijeke, svim pojedincima iz stručnih krugova (predstavnici domova zdravlja, obrazovno – odgojnih ustanova, udruga, itd.), predstavnicima medija i ostalim zainteresiranima.

Podsjećamo da je projekt „Želimo vježbati vid“ pokrenuti još 2017. godine, cilj mu je potpuna senzibilizacija stručne javnosti, institucija te samih građana na potrebu postojanja sustava svake vrste podrške djeci i mladima koji imaju poteškoća s vidom.

Projekt koji je naša udruga „I djeci s ljubavlju“ pokrenula po uzoru na iste inicijative naših susjeda Talijana dosad su prepoznali i podržali mnogi pojedinci iz stručnog kruga, zatim mnoge jedinice lokalnih samouprava diljem Hrvatske: Rijeka, Split, Novi Vinodolski, Krk , Cres i Lovran te općine: Kostrena i Punat.

Iznimno nam je važna i podrška Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije, Hrvatske gospodarske komore, IAPB – a iz Italije te, konačno, i onih koji su nam među prvima otvorili svoja vrata i pokazali sluh za našu inicijativu naša Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, te, dakako, Klinički bolnički centar Rijeka. Njima dugujemo posebnu zahvalnost u ime sve slabovidne djece koja će imati koristi od ovog projekta.