Manifestacija Otvori oči 2022

Manifestacija Otvori oči 2022

Kampanja za prevenciju poremećaja vida "Otvori oči" - manifestacija pod pokroviteljstvom PGŽ


Evaluacija 2022. - otvori očiUdruga "... i djeci s ljubavlju" pod Pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije organizira manifestaciju koja će se održati u srijedu 28. 12. 2022. sa početkom u 18 sati u Gradskoj Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16

Sukladno općim ciljevima projekta, u svrhu povećanja znanja i svijesti o brizi za zdravlje, važnosti očuvanja vida i prevencije pojave slabovidnosti kod djece, mladih i građana općenito po nazivom "Otvori oči", udruga će održati manifestaciju u Vijećnici Grada Rijeke

Projekt je izvorno preuzet od Internacionalne agencije za prevenciju sljepoće, IAPB-onlus Italia te se sprovodi 15 g. po školama u Italiji.

Zahvaljujući sredstvima PGŽ, Grada Rijeke, JLS nastavlja se edukacija po školama i dječjim vrtićima PGŽ te opremanje prostora udruge medicinskom, edukativnom i rehabilitacijskom opremom u centru Rijeke.

Manifestaciju pod Pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije uveličat će predstavnik Primorsko-goranske županije, Predstavnik Grada Rijeke, ravnatelji, stručno osoblje, pedagozi, psiholozi osnovnih škola i dječjih vrtića Primorsko goranske županije.

Biti će prikazan edukativno animirani film "Otvori oči", a manifestaciju će uveličati Dječji zbor Edukativne radionice "Veseli vrtuljak" te "Baka Mraz" Snježana Šibenik-Klačić - narator u edukativnom animiranom filmu "Otvori oči".

Manifestaciju će uveličati predstavnici PGŽ, Grada Rijeke te predstavnici Gradova Kraljevice, Crikvenice i Općine Kostrena koji su sufinancirali projekt u šk. g. 2021./2022.g

Na projektu prevencije slabovidnosti "Otvori oči" šk.g. 2021/2022. sudjelovali su učenici od 1. - 4. razreda osnovnih škola "Nikola Tesla", "Centar", "Eugen Kumičić, "Gornja Vežica" u Rijeci, "Kraljevica " u Kraljevici te DV "Zlatna Ribica" i OŠ "Kostrena" - Općina Kostrena , "Milan Brozović" - Kastav , "Frane Petrića" Cres, te OŠ "Kraljevica" u Kraljevici.

Potporu projektu do danas je pružilo Ministarstvo zdravstva, Agencija za odgoj i obrazovanje, NZZJZ PGŽ, Pravobranitelji za djecu, Primorsko-goranska županija, Gradovi Rijeka, Crikvenica, Kraljevica i Općina Kostrena.

Projekt u Republici Hrvatskoj udruga ".. i djeci s ljubavlju" je sprovodila od 2017. g na području PGŽ te SDŽ sufinanciranjem sredstvima PGŽ, Grada Rijeke i JLS te Grada Splita.

Prezentiran je u Osijeku, Puli, Splitu stručnim ustanovama u školstvu, zdravstvu te održane su tiskovne konferencije. Van RH je prezentiran 2018. na konferencijI CE-HA-BE u zgradi Bečkog Parlamenta te u Shanghaiu 2019. u novootvorenom predstavništvu HGK na CII IMPORT-EXPORT 2. Međunarodnom Import-export sajmu u organizaciji HGK.